ننګرهار پوهنتون سره د کتابونو مرسته وشوه

sakhizada_admin
سه‌شنبه ۱۳۹۹/۱۰/۱۶ - ۱۲:۵۲
IMAGE

د سراج الاخبار د علمي، ادبي او سیاسي خپرونې د لومړي کال مطالب، چې د هېواد د پیاوړي ژورنالېست داود جنبش له خوا راټول او په کتابي بڼه چاپ شوي، د ښاغلي جنبش د ورور او د ولسمشر د سلاکار حاجي اجمل ساپي له خوا د ننګرهار پوهنتون رئیس پوهاند دوکتور خلیل احمد بهسودوال ته وسپارل شول.

پوهاند بهسودوال د سراج الاخبار د تاریخي خپرونې د مطالبو راټولول او چاپ پر ځای ګام وباله او زیاته یې کړه، چې د نوموړي ارزښتمن اثر چاپ زمونږ د ویاړمنې ماضي له حال سره تړل دي او ځوان نسل مو د سل کاله مخکېنيو حالاتو سره اشنا کوي. نوموړي د ښاغلي ساپي مننه وکړه، چې نوموړی ارزښتمن اثر یې ننګرهار پوهنتون ته ډالۍ کړ.

همدا راز د پشه يي- پښتو قاموس، چې د ارواښاد پوهندوی نور محمد غمجن تمیل له خوا په ۱۳۵۰ لمریز کال لیکل شوی او تازه د اطلاعاتو او فرهنګ وزارت د بهیقي کتاب خپرولو ریاست له خوا چاپ شوی، د ارواښاد غمجن د کورنۍ په استازۍ د ښاغلي همت سلطاني له خوا د ننګرهار پوهنتون مشرتابه ته وسپارل شو.

د پوهنتون رئیس اړوندو مسؤلینو ته سپارښتنه وکړه، چې یاد کتابونه د پوهنتون په عمومي کتابتون کې ځای پر ځای کړي، چې استادان او محصلین ترې ګټه واخلي.

تازه خبرونه

دوشنبه ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ - ۸:۴۸

د کونړ د سید جمال الدین افغاني پوهنتون مخکېني رئیس او د ننګرهار پوهنتون د ژبو او ادبیاتو پوهنځي د عربي څانګې استاد میر احمد حامد د اکاډمیکو خدمتونو قدردانی وشو

په همدې مناسبت د ژبو او ادبیاتو په پوهنځي کې ستاینغونډه جوړه شوې وه، چې د یاد پوهنځي د رئیس او استادانو سربېره په کې د ننګرهار پوهنتون رئیس پوهاند دوکتور خلیل احمد بهسودوال، د علمي. . .

دوشنبه ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ - ۸:۴۶

د ننګرهار پوهنتون د برېښنايي زده کړو کمېټې نوی مشر د یادې کمېټې غړو ته وروپېژندل شو

پوهنیار محمد یونس وزیري د برېښنايي زده کړو کمېټې د نوي مشر په توګه د ننګرهار پوهنتون د رئیس پوهاند دوکتور خلیل احمد بهسودوال له خوا د یادې کمېټې غړو ته وروپېژندل شو او د کمېټې د. . .

پنجشنبه ۱۳۹۹/۱۰/۲۵ - ۹:۴

ننګرهار پوهنتون کې د اساسي قانون اوونۍ ونمانځل شوه

په یاده نمانځغونډه کې ويناوالو د اساسي قانون په تاريخچې، محتوا، اړتیا او ارزښت، حاکميت او د تطبيق په مواردو بحث وکړ.

د اساسي قانون اوونۍ د نمانځې په نوموړې غونډه کې د ننګرهار. . .