ننګرهار پوهنتون سره د کتابونو مرسته وشوه

sakhizada_admin
سه‌شنبه ۱۳۹۹/۱۰/۱۶ - ۱۲:۵۲
IMAGE

د سراج الاخبار د علمي، ادبي او سیاسي خپرونې د لومړي کال مطالب، چې د هېواد د پیاوړي ژورنالېست داود جنبش له خوا راټول او په کتابي بڼه چاپ شوي، د ښاغلي جنبش د ورور او د ولسمشر د سلاکار حاجي اجمل ساپي له خوا د ننګرهار پوهنتون رئیس پوهاند دوکتور خلیل احمد بهسودوال ته وسپارل شول.

پوهاند بهسودوال د سراج الاخبار د تاریخي خپرونې د مطالبو راټولول او چاپ پر ځای ګام وباله او زیاته یې کړه، چې د نوموړي ارزښتمن اثر چاپ زمونږ د ویاړمنې ماضي له حال سره تړل دي او ځوان نسل مو د سل کاله مخکېنيو حالاتو سره اشنا کوي. نوموړي د ښاغلي ساپي مننه وکړه، چې نوموړی ارزښتمن اثر یې ننګرهار پوهنتون ته ډالۍ کړ.

همدا راز د پشه يي- پښتو قاموس، چې د ارواښاد پوهندوی نور محمد غمجن تمیل له خوا په ۱۳۵۰ لمریز کال لیکل شوی او تازه د اطلاعاتو او فرهنګ وزارت د بهیقي کتاب خپرولو ریاست له خوا چاپ شوی، د ارواښاد غمجن د کورنۍ په استازۍ د ښاغلي همت سلطاني له خوا د ننګرهار پوهنتون مشرتابه ته وسپارل شو.

د پوهنتون رئیس اړوندو مسؤلینو ته سپارښتنه وکړه، چې یاد کتابونه د پوهنتون په عمومي کتابتون کې ځای پر ځای کړي، چې استادان او محصلین ترې ګټه واخلي.

تازه خبرونه

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۱/۱۴ - ۱۶:۴۱

د ننګرهار پوهنتون محصلینو له لوري جوړه شوې ډرون الوتکه نندارې ته وړاندې شوه.

د ننګرهار پوهنتون ساینس پوهنځي ریاضي څانګې څلورم ټولګي محصلینو له لوري جوړې شوې ډرون الوتکې ته نن د پوهنتون د رهبرۍ غړو، استادانو او راغلو مېلمنو په حضور کې بریالۍ ازمايښتي الوتنه ورکړل. . .

یکشنبه ۱۴۰۳/۱/۵ - ۸:۵۴

ننګرهار پوهنتون کې د یوه مجهز څېړنیز مرکز د جوړېدو چارې پیل شوې.

د یاد مرکز وداني د ننګرهار پوهنتون رهبرۍ په هلو ځلو او د شهید افسر خان ستانکزي خيريه بنسټ له لوري د ۱۵ میلیونه افغانیو په مالي لګښت د اړینو عصري تجهیزاتو په لرلو سره په ۳ پوړونو کې. . .

دوشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۲۳ - ۲۲:۸

د ننګرهار پوهنتون په نوښت جوړ شوی اقليم بدلون نړيوال کنفرانس پای ته ورسېد.

ياد کنفرانس چې د سلواغې په ۲۱ نېټه پيل او درې ورځې يې دوام وکړ، د وروستۍ ورځې په مناسبت يې د ښېوې ولسوالۍ اړوند ناکامورا پارک کېيي مراسم جوړ شوي وو، چې په کې د ننګرهار پوهنتون رئيس او. . .