د ننګرهار پوهنتون د ازموینو مرکزي کمېټې غړو د پوهنتون د رئیس پوهاند دوکتور خلیل احمد بهسودوال په مشرۍ غونډه وکړه.

یکشنبه ۱۴۰۱/۸/۲۹ - ۱۵:۱
image

په یاده کاري ناسته کې، چې د لوړو زده کړو وزارت فوق العاده استازي او د پوهنتون اداري او مالي چارو مرستیال پوهنیار قاضي خالد صداقت او د محصلانو چارو مرستیال حافظ سید محمد قاسم هاشمي هم په کې برخه لرله، د راتلونکو ازموینو لپاره د طرزالعمل جوړولو او د ازموینو پروسې د روڼتیا لپاره د اړینو تدابیرو نیولو په اړه بحث او پرېکړې وشوې.

د ننګرهار پوهنتون رئیس او مرستیالانو د ازموینو د مرکزي کمېټې غړو د تېرو کړنو او فعالیتونو مننه وکړه، چې له امله یې د پوهنتون ازموینې تر ډېره بریده رڼې او معیاري شوي او د اصولو او مقرراتو سره سم یې د راتلونکو ازموینو د اخیستلو سپارښتنه وکړه.

نوموړو د خپلو ویناوو په ترڅ کې د مجلس غړو ته لارښوونه وکړه، چې د ازموینو لپاره جوړ شوی طرزالعمل دې د پوهنځیو له مسؤلینو سره شریک او د بشپړ تطبیق څخه دې یې څارنه وکړي.

د ازموینو مرکزي کمېټې مشر پوهاند دوکتور عبدالحی مقیم د پوهنتون مشرتابه ته ډاډ ورکړ، چې د کمېټې د غړو په مرسته به په منظمه توګه د ازموینو د اخیستلو بهیر څارنه وکړي او د کمېټې د کړنلارې سره سم به ازموینې واخلي.

د یادونې وړ ده، چې د روان سمستر ازموینې به د لوړو زده کړو وزارت له خوا د رالېږل شوې طرحې او د پوهنتون د علمي شورا د پرېکړې سره سم د لیندۍ په ۵ مه نېټه پيل او د یادې میاشتې تر پایه به دوام وکړي.

تازه ترین اخبار

دوشنبه ۱۴۰۱/۶/۷ - ۹:۲۷

سرپرست وزارت تحصیلات عالی از روسای پوهنتون های پولی تخنیک و ننگرهار کابل قدردانی کرد.

الحاجی مولوی عبدالباقی حقانی سرپرست وزارت تحصیلات عالی، رییس پوهنتون پولی تخنیک کابل، داکتر خلیل احمد بهسودوال رییس پوهنتون ننگرهار، پروفسور عبدالرشید اقبال و هیأت های شان در این. . .
چهارشنبه ۱۴۰۱/۶/۲ - ۸:۱۳

رئیس و معاونان دانشگاه ننگرهار از کار ساخت لیلیه مرکزی دخترانه بازدید کردند.

رییس پوهنتون ننگرهار استاد داکتر خلیل احمد بهسودوال، نماینده فوق العاده وزارت تحصیلات عالی و معاون اداری و مالی پوهنتون استاد قاضی خالد صداقت، معاون امور علمی پروفسور احسان الله ناصح،. . .
چهارشنبه ۱۴۰۱/۵/۲۶ - ۹:۵

آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) با ده دانشجوی دانشگاه ننگرهار قرارداد بورسیه امضا کرد.

به گفته مسوولان این پوهنتون، این بورسیه ها با کمک کشور آلمان اعطا شده است که بر اساس آن ده تن از دانشجویان سال اول پوهنتون ننگرهار که به تازگی به کشور بازگشته و مشکلات اقتصادی دارند،. . .