د ننګرهار پوهنتون مرکزي کمپس د بیرونۍ نما د جوړېدو چارې به ډېر ژر پیل شي.

یکشنبه ۱۴۰۱/۸/۲۹ - ۱۵:۲
image

په یاده رغنیزه پروژه کې یو کیلومتر او ۱۲ متره پیاده رو، ویاله او په اساسي توګه د پوهنتون د عمومي دروازې جوړېدل شامل دي، چې د جلال آباد ښاروالۍ سره په همغږۍ د UNOPS ادارې د ۱۲۶۰۰۰ زره امریکايي ډالرو په لګښت د درېو میاشتو په موده کې جوړېږي.

په همدې اړه د UNOPS ادارې پلاوي د جلال آباد ښار د اوومې ناحیې آمر ډاکتر بریالي چلند په ملتیا د ننګرهار پوهنتون مشرتابه سره د لړم په ۲۸مه نېټه د پوهنتون په ریاست مقام کې ولیدل.

د ننګرهار پوهنتون رئيس پوهاند دوکتور خلیل احمد بهسودوال د UNOPS ادارې او جلال آباد ښاروالۍ مننه وکړه، چې په رغنیزه برخه کې د پوهنتون له ادارې سره مرسته کوي.

پوهاند بهسودوال د UNOPS ادارې او د جلال اباد ښاروالۍ له مسؤلینو غوښتنه وکړه، چې د بیرونۍ نما تر څنګ دې د پوهنتون په داخل کې هم د ښکلا، پاکۍ او د ځینو محسوسو ځایونو د جوړېدو په برخه کې مرسته او همکاري وکړي.

د لوړو زده کړو وزارت فوق العاده استازي او د ننګرهار پوهنتون د اداري او مالي چارو مرستیال پوهنیار قاضي خالد صداقت هم د خپلې وینا پر مهال د ننګرهار پوهنتون د مرکزي کمپس او اړوندو پوهنځیو د سرکونو، ویالو، ګلدانونو، پیاده روونو او محصلینو لپاره د تم ځایونو او تفریحي پارکونو جوړولو د غوښتنې تر څنګ راغلي پلاوي ته سپارښتنه وکړه، چې یاده پروژه له پلان سره سم په معیاري توګه تطبیق کړي.

د UNOPS ادارې ولایتي مسؤل انجنیر تحفت الله تحفت د ننګرهار پوهنتون مشرتابه ته په یادو برخو کې د مرستې او همکارۍ ډاډ ورکړ او زیاته یې کړه، چې ننګرهار پوهنتون د ټولو افغانانو ګډ علمي کور دی او ددې علمي کور د رغنیز پرمختګ لپاره به ځانګړې پاملرنه او هلې ځلې وکړي.

د مجلس په پای کې راغلي پلاوي د پوهنتون د مشرتابه په ملتیا د یادې رغنیزې پروژې د تطبیق له ساحې نه لیدنه وکړه.

تازه ترین اخبار

دوشنبه ۱۴۰۱/۶/۷ - ۹:۲۷

سرپرست وزارت تحصیلات عالی از روسای پوهنتون های پولی تخنیک و ننگرهار کابل قدردانی کرد.

الحاجی مولوی عبدالباقی حقانی سرپرست وزارت تحصیلات عالی، رییس پوهنتون پولی تخنیک کابل، داکتر خلیل احمد بهسودوال رییس پوهنتون ننگرهار، پروفسور عبدالرشید اقبال و هیأت های شان در این. . .
چهارشنبه ۱۴۰۱/۶/۲ - ۸:۱۳

رئیس و معاونان دانشگاه ننگرهار از کار ساخت لیلیه مرکزی دخترانه بازدید کردند.

رییس پوهنتون ننگرهار استاد داکتر خلیل احمد بهسودوال، نماینده فوق العاده وزارت تحصیلات عالی و معاون اداری و مالی پوهنتون استاد قاضی خالد صداقت، معاون امور علمی پروفسور احسان الله ناصح،. . .
چهارشنبه ۱۴۰۱/۵/۲۶ - ۹:۵

آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) با ده دانشجوی دانشگاه ننگرهار قرارداد بورسیه امضا کرد.

به گفته مسوولان این پوهنتون، این بورسیه ها با کمک کشور آلمان اعطا شده است که بر اساس آن ده تن از دانشجویان سال اول پوهنتون ننگرهار که به تازگی به کشور بازگشته و مشکلات اقتصادی دارند،. . .